Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Când crestinul pacatuieste cu voia sa, se indeparteaza ingerul bun de la dânsul? Dar când face o fapta buna, fuge ingerul rau de la dânsul?

Daca pacatul este urâciune in fata lui Dumnezeu (Deut. 25, 16; Prov. 5,5; 10,5; 3,32), apoi cum va iubi ingerul Domnului pe cei pacatosi si nu se va departa de la ei? Si daca „cel ce face pacatul este de la diavolul” (I Ioan 3 , 8-10 ; Ioan 8-44), apoi cum va sta ingerul Domnului lânga cel ce face lucrurile diavolului, adica, lânga cel betiv, desfrânat, preadesfrânat, necredincios, mincinos, zgârcit, urâtor de oameni si eretic.

Si daca pacatul alunga de la om binecuvhtartea lui Dumnezeu (Num. 14,34; Isus Navi 5,6; Ps. 80, 13-14; Isaia 48,18-19), apoi cum va sta ingerul Domnului lânga cel ce lucreaza pacatul? Si daca Duhul Sfant se intristeaza de pacat (Gal. 4,30; I Tes. 5, 19), cum nu se va intrista ingerul Domnului si nu se va indeparta de la cel ce face pacatul si nu voieste sa se intoarca la pocainta?

Asadar, ingerul pazitor, rânduit de Dumnezeu fiecarui crestin, uraste pacatul, caci pacatul ucide sufletul, si se departeaza de la cel ce lucreaza faradelege. Dar, iarasi, se intoarce si ajuta pe omul pacatos, când acesta vine la pocainta cu lacrirni si cu durere in inima pentru cele facute (II Cor. 7,9). Caci bucurie se face in cer pentru un pacatos care vine la pocainta (Luca 15, 7-10), deoarece Durnnezeu voieste ca „toti oamenii sa se mântuiasca si sa vina la cunoasterea adevarului (Iez. 18,23-32; 33, 11; II Petru 3,9).

Deci, când omul face cele rele, intristeaza si departeaza de la sine pe Duhul Sfânt si pe ingerul pazitor, iar in locul lui se apropie de om diavolul si duhul cel rau.

Iar când crestinul se intoarce din toata inima lui la pocainta, veseleste pe Dumnezeu si pe toti ingerii din cer, apropie de sine pe ingerul sau si alunga de la dânsul pe ingerul satanei. Si aceasta lupta se da in mintea si in inirna omului in orice clipa, pâna la sfâsitul vietii lui.

Fragment de text extras din cartea “De vorbă cu părintele Cleopa 5″

Reclame